dissabte, 17 d’agost del 2013

Dissabte - 17 d'agost - Nara i Fushimi Inari

Hola a tothom!!!!

Avui ha estat un altre dia de molta calor!!! ens han comentat que ha sortit a les noticies a Barcelona que a Japó feia moltíssima calor... donem fe!!! així que estem sempre buscant ombres, arbres i llocs refugiats de la solana que fa!! però bueno, anem fent.

Avui hem visitat Nara, que és un poble que està a una horeta més o menys de Kyoto. A uns 15 minuts caminant de l'estació comença un grandíssim parc molt maco que és el parc de Nara i on l'atracció número 1 (més fins i tot que tots els temples que hi ha, i n'hi ha uns quants!!) són els cèrvols. El parc està pleníssim de cèrvols que campen per on volen i passegen juntament amb els turistes. Fins i tot els hi pots comprar unes galetes que els hi encanten i donar-lis de menjar. Són molt macos, m'han encantat!!! són molt dòcils, tot i que has d'anar una mica en compte perquè com tinguis galetes i estiguis rodejat de molts d'ells, pots acabar passant-ho una mica malament. Ara bé, quan veuen que no tens galetes, passen de tu completament!! jejeje. Ha estat molt maco donar-lis de menjar i poder acariciar-los i tenir-los tan aprop! (i un m'ha mossegat el cul!! XD )





Diu la llegenda que quan es va fundar un altar per la familia Fujiwara (uns aristòcrates del segle VIII), aquesta familia va convidar a un deu que va arribar a Nara a sobre d'un gran cèrvol blanc. Des de llavors, els cèrvols s'han respectat i protegit com a missatgers dels deus per la gent local. Es calcula que hi ha uns 1200 exemplars dins del parc.

Dins del parc hi ha molts temples que hem anat veient mentres passavem. Un que està al principi de tot i que ens ha sorprès molt tenia una pagoda de 5 plantes molt maca al costat.


Hem recorregut tot el parc fins arribar al temple Todai-ji, que recomenava la nostra guia. La veritat és que és molt gran i maco per fora i a dins hi ha un buda gegant, que crec que és fins i tot més gran que el que vam veure a Kamakura. És molt impressionant entrar al temple i trobar-te'l allà davant!! us posem una foto del temple per fora i del gran Buda.



Dins del temple hi ha una cosa que ens ha cridat molt l'atenció perquè hi havia un munt de gent que feia cua (sobretot pares acompanyant a nens) i no sabiem el perquè. Així que hem investigat una mica i resulta que hi ha una columna de fusta amb un forat i diuen que tota aquella gent que sigui capaç de passar per ell podran arribar a la Il·luminació. El forat era petitó, i hem entès perquè feien cua sobretot nens!


Després de fer aquest passeig pel parc (molt recomenable) hem dinat un udon ràpid al costat de l'estació de tren i ens hem dirigit cap al Fushimi Inari, que estava de camí de tornada cap a Kyoto. El Fushimi Inari és un santuari a Inari, deu de l'arros i del sake, tot i que actualment també se li demana a aquest deu que garantitzi la prosperitat en els negocis. Aquest santuari es caracteritza per tenir 4 km de Toriis (portes) una al costat de l'altre. Si algú ha vist la peli "Memorias de una geisha" li sonarà l'escena en que la protagonista de petita recorre corrent les Toriis ( http://www.youtube.com/watch?v=v_BbOPjYq9Y ). A l'inici hi ha una Torii molt gran i un temple que marquen l'inici del camí.



I llavors comença el camí de les Toriis, que és un passeig impressionant que val molt la pena de fer si es va a Kyoto (està just a les afores de la ciutat) i que no pot deixar indiferent a ningú. Les Toriis estan en mig de la natura, rodejades d'arbres i van fent pujada seguint un camí. He de dir que nosaltres no hem fet tot el recorregut sencer, ja que estavem molt cansats avui, però hem estat una estona molt llarga caminant per entre Toriis. Aquí us deixem varies fotos de les milers que ha fet el Pinxo!





I ja per últim hem tornat a Kyoto per fer unes compres que ens vam deixar de fer al barri del Gion i cap a l'hotel a sopar i descansar!

Bona nit!!!

Destacat del dia: Una dona japonesa que ha fet servir un paraigües obert (moltes japoneses porten paraigües per a que no els hi doni el sol) com a escut per a protegir-se dels 8-10 cèrvols que l'han rodejat quan ha comprat les galetes aquestes que els hi agraden tant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada