dilluns, 12 d’agost del 2013

Dilluns - 12 d'agost - Nikko

Hola a tothom!!!!

Avui per fi hem tingut un dia de no tanta calor, cosa que hem agraït tots molt!! Hem agafat el tren i cap a Nikko que hi falta gent ( o no! :D ). Hem trigat un parell d’horetes des de Tokyo anant cap al nord (per això devia fer menys caloreta) i una vegada allà hem agafat un autobús per arribar al Parc Nacional de Nikko, que és patrimoni de la humanitat. Abans d’entrar al parc ens hem trobat un pont molt maco que és el pont Shinkyo, sobre el riu Daiya i allà hem fet moltes fotitos!


Després hem entrat al parc i és impressionant!! Hi ha arbres enooormes i està tot ple de temples que et vas trobant pel camí. El primer que hem vist ha estat el temple Rinno-Ji, que malauradament estava part en obres i per això no hi hem entrat, però des de fora hem un pilar de bronze d’uns 15 metres d’alt i que ens ha agradat molt. Aquí us deixem alguna foto!


Continuant el caminet cap amunt ens hem anat al temple Tosho-gu, que és el mausoleu de Tokugawa Ieyasu, el primer Shogun de la dinastia Tokugawa i que va iniciar la dinastia que governaria el Japó durant més de 250 anys (l’època Edo). El temple és enorme i ple de detalls i decoracions per tot arreu! Al principi hi ha una Torii de pedra molt maca i una gran pagoda de 5 pisos, cadascun representant un element (terra, aigua, foc vent i cel).



A continuació ens hem trobat una porta i passant-la hem vist una gran esplanada amb l’estable sagrat on hi ha un relleu dels tres micos savis (no escoltar, no veure, no parlar) entre altres relleus.





Ens hem dirigit cap a la part on estan les cendres d’en Tokugawa i per arribar-hi es passa per una porta amb un relleu d’un gat adormit que sembla ser que és molt famosa (a part de petitona, me l’imaginava més gran pel he vist a la guia! jeje) i després de pujar i pujar no sé quantes escales s’arriba a la part on està la tomba i la torre del tresor de l’Ieyasu.



Per últim i abans de sortir d’aquest temple hem anat a veure el sub-temple del Honji-do, a on està pintat al sostre el drac gris, que és molt xulo. Aquest temple és famós perquè si piques les mans just a sota del drac (i enlloc més) el soroll ressona amb un fort eco vibrant. La veritat és que és molt impressionant!!

Després de sortir d’aquest temple ens hem dirigit encara més amunt dins del parc i hem anat a visitar el temple Taiyuin-byo, que és la tomba i mausoleu del Tokugawa Iemitsu, que és el net del Ieyasu, i que va manar al Japó com a tercer Shogun de la seva dinastia. Aquest home va manar de fer el seu temple i mausoleu, així com el del seu avi. I si el temple del seu avi era molt impressionant per totes les decoracions i estava pleníssim de gent, el temple del nét estava gairebé buit, tot i que ens ha encantat!! S’hi respirava una pau i tranquil·litat, que en l’altre era impossible de sentir. I tenia tot de racons molt macos per explorar i que et sorprenien contínuament! Aquí us deixem algunes fotos per a que pugueu veure lo maco que és!







 I ja de tornada hem volgut tornar caminant el tros que hem fet de pujada en bus perquè tot i que era molt tard encara no havíem dinat, així que hem anat xino xano en direcció al tren per trobar algun lloc per dinar i no en trobàvem cap, fins que hem arribat a un lloc que des de fora no feia molt bona pinta (a part d’estar buit, tot i no ser gaire gran) però que ha resultat tota una sorpresa. El portava una dona molt gran que parlava una mica d’anglès i era molt amable, el menjar estava molt bo i el tè i el cafè eren boníssims. Hem tingut molta sort perquè hem estat als últims que ha servit menjar, tot i que després d’entrar nosaltres s’ha començat a omplir (sembla que hem portat la clientela!). I al sortir, la dona m’ha regalat un ocellet fem amb origami (papiroflèxia) i paper amb diferents colors i estampats per a que en faci jo també (haurà intuït que jo també en faig?? Jeje). Molt maca aquesta dona!!!


Quin dia més bo-Nikko!!! XDDDDDDD

I ara ja a l’hotel, és la nostra última nit a Tokyo abans de marxar demà cap a Hakone, on passarem una nit a un ryokan (que els diners no donaven per més! :D ), que és un hotel tradicional japonès. Allà no tindrem wifi, així que haureu d’esperar una miqueta per saber de les nostres aventuretes (al dia següent marxarem per la tarda cap a Kyoto!)

Destacado del día (by Pablo): Hoy hemos conocido de primera mano varias de las figuras más importantes de la historia japonesa, y en concreto a Tokugawa Ieyasu. Un heredero de una familiar noble menor que con ambición, astúcia, talento y siendo un poquito cabroncete llegó a ser Shogun, fundador de la mayor y más duradera dinastia de Japón y artífice de un periodo de paz y esplendor nunca antes visto y que duro 250 años!!! (Un autentico crack vaya ;) ) Además en NIkko celebran su entierro esa ciudad (y su ascensión a dios protector de todo Japón como Toshu Daigongen) mediante varios festejos, el más importante de los cuales se celebra en mayo e incluye un desfile de 1.200 samurais y pruebas de arquería a caballo.


Que vagi bé!!! Una abraçada molt forta!!





4 comentaris:

  1. espectacular nois!!!! fotos i descripcions!!!
    miriam

    ResponElimina
  2. Bé, ja m'he posat al dia 100%, aprofiteu el descans de l'onsen i agafeu amb força la segona meitat del viatge ;)

    ResponElimina
  3. Merci Míriam!!!!!!!! ;D Ja t'explicaré!!!
    I Albert, això hem fet!!! merci per recomenar-nos-el!!! ens ha encantat!!

    ResponElimina
  4. Pablo te estás quedando en la papela eh!!!!

    Molt bones fotos Jorch :D

    ResponElimina